lunes, 12 de mayo de 2008

Esmenes a la proposta de ponència de l'11è Congrés del PSC

Bona tarda.

Aquesta proposta em sembla prou ampla com per a recollir les principals directrius socials i polítiques que els socialistes hauriem de desenvolupar enels propers anys. És difícil sintetitzar en seixanta pàgines temes tant complexes que, per si mateixos, mereixen un llibre sencer.

Però, com tot és perfectible, crec que hi ha uns aspectes que, en la meva modesta opinió, podrien afinar-se una miqueta més:

(1) Pàg. 12, paràgraf 2n: Afegir: "I som catalanistes en la mesura en què estem llegítimament orgullosos de ser catalans, no només per raons identitàries i sentimentals, sinó perquè també perquè Catalunya és una societat oberta i integradora, on el progrés i la cohesió socials són els eixos vertebradors del seu creixement".

(2) Pàg. 15, penúltim paràgraf: Afegir: "I s'han d'explotar totes les potencialitats dels municipis per a crear riquesa amb els seus propis recursos i redistribuir-la entre els seus ciutadans i ciutadanes, com a element socialment equilibrador".

(3) Pàg. 16, primer paràgraf: Afegir un reconeixement explícit a la tasca de les Diputacions provincials durant aquests anys, com a eina de suport dels Ajuntaments.

(4) Pág. 21, últim paràgraf:

- Canviar el títol per "4. ESPAI DE JUSTÍCIA, SEGURETAT I LLIBERTAT".

(5) Pàg. 22, primer paràgraf: Afegir un nou paràgraf: "Així com desenvolupar un model de justícia més proper als ciutadans i ciutadanes, més àgil i que sigui capaç de donar resposta als petits conflictes que sorgeixen en les relacions socials qüotidianes, als quals l'actual model de justícia no dona una solució satisfactòria, ni quantitativament ni qualitativa".

(6) Pàg. 29, primer paràgraf: Afegir: "Les polítiques progresistes han de defugir definitivament del "buenisme" i del "kumbayaisme", per conformar-se com a polítiques sólides, meditades i amb arguments suficients per a donar credibilitat als seus continguts".

(7) Pàg. 47, quart paràgraf: Afegir: ", així com procurar la complicitat de la part de la societat més involucrada en aquesta tasca (l'anomenat "Tercer Sector"), de forta implantació a Catalunya, per aocnseguir una xarxa capaç de detectar les necessitats, diagnosticar-les i donar-les una solució.